Besøk Pasvik-Enare


 

Pasvik-Enareområdet er stedet for å oppleve ekte villmark. Det flotte landskapet er perfekt for turgåing og rekreasjon. Enaresjøen og dens sideelver er ideelle for roing og padling, og om vinteren kan området utforskes på ski eller hundeslede.

 

Turgåing i nord er utfordrende og krever nøye planlegging og gode orienteringskunnskaper. Det er ingen oppmerkede stier innerst i ødemarka, men det finnes flere oppmerkede, kortere stier for dagsturer i hvert land. Turistinformasjonen kan gi flere detaljer om området og bistå i planleggingen av turen. Turoperatører organiserer fisketurer og båtturer.


 


Området er møtepunkt for ulike kulturer, med særegne, men beslekta tradisjoner. De lokale museene har mengder av informasjon om bosettingen gjennom tidene og de tradisjonelle levemåtene i området. Kulturarrangementene i området byr på givende og minneverdige opplevelser.

 

Den finsk-norske grensen kan krysses fritt til fots eller på ski. Den russiske grensen kan bare krysses ved de offisielle krysningspunktene. Pechenga i Russland ligger i sonen hvor grensekontrollen er streng. Hvis du planlegger en tur til dette området, bør du kontakte en turoperatør og be om en offisiell invitasjon og tillatelse til å krysse grensen. Turoperatøren din kan også ordne med fisketillatelser ved behov.

 

Se brosjyren for å få mer detaljert informasjon om området, samt kontaktinformasjon. Turistinformasjonen har oppdatert informasjon om turgåing, severdigheter, turoperatører og overnattingsmuligheter.

 

  
RUS NOR FIN ENG